Spiritueel ego - een actueel thema

Gepubliceerd op 20 juli 2022 om 20:26

Spiritueel ego – onder de loep genomen

 

Het valt mij al een tijdje op, en het speelt bij velen. Onder de lichtwerkers schuilt een erg belangrijk thema, en het komt als een vulkaan naar de bovenste lagen van onze realiteit. Al het vuil dat zich verschuilt, komt ook onder de lichtwerkers naar boven en kan zeer funest zijn voor sommigen.

 

Tijdens de behandelingen van mijn tribe komt het ook naar boven en ook voor hen wordt het zichtbaar, mezelf inclusief. Het speelt erg op, het is er altijd wat geweest, maar nu komt het opmerkelijk naar boven.

 

Spiritueel Ego

 

Het spiritueel ego als thema wordt stevig onder de loep genomen. Dit is de tijd ervoor en het perfecte moment om te gaan kijken naar dat stukje in jou dat zich verwrongen voelt en zich uitspreekt over anderen. Het thema vraagt de lichtwerkers om diepe wonden in zichzelf op te klaren en de boosheid die er nog heerst vanuit de tijden van Atlantis nu achter jou te laten.

 

Er is veel wrevel tussen de lichtwerkers en er is een tweekamp ontstaan. Het ene wil zich stevig kunnen profileren en uiten wat kan en moet, het andere wil zich gaan herbronnen en terugtrekken uit de strijd. Men heeft te kampen met een tweestrijd en het gevoel van te kiezen voor een kamp alsof er kampen zijn.

 

Ook bij lichtwerkers heerst er een ego dat spiritueel getint is, ik noem dit het spiritueel ego. Dit ego voelt zich aangevallen op zijn of haar spiritueel werk en capaciteit, denkt in vormen van hiërarchie en strijd om de beste te zijn, oordeelt over anderen en hun gaven, idealiseert zichzelf en zijn gaven, benoemt anderen als slecht/negatief/niet wakker/ verdedigt maar 1 waarheid en dat is de eigen waarheid.. Er ontstaat een machtsspel van wie echt lichtwerker is en wie niet.

 

We betrappen ons allemaal op zulk, en als je dat ondervind dan is het goed om hiermee aan de slag te gaan en onder de loep te nemen. Het is niet voor niets dat dit thema zich nu aanbied en we deze golf aan triggers mogen meemaken. We worden klaar gestoomd voor authenticiteit en we worden hier nu op gekneed..

 

Wat mij enorm helpt, is om dit om te draaien en mezelf de vraag te stellen: “hoe maak ik het beeld van mezelf en van de wereld weer los van mijn eigen perceptie?” Wat ik beleef via mijn gaven en spirituele connectie is nooit de enige waarheid. Het werkt goed voor mij en mij alleen, maar daarom hoeft het geen waarheid te zijn voor jou. Dus maak ik mezelf (ego) los van mijn perceptie dat via mijn ZELF (Wezen) wordt gechanneld in de vorm van waarneming. Ik maak het los zodat ik kan gaan dansen op de verschillende ritmes en kan gaan voelen wat elke noot en frequentie met mij doet.

 

Met andere woorden, stel jezelf open voor wat anderen zien en voelen. Hun ervaring is ook waardevol en hoeft niet te worden afgebroken als iets laag of onwaar. De verschillende noten vormen tot een mooi geheel van muziek. Monotoon is maar 1 frequentie belicht.

 

Iedereen gaat door zijn of haar stuk en daar dient alles door te passeren wil men het totaal beeld kunnen zien. Ieder zijn stuk, ieder zijn leven en ieder zijn waarheid in totaliteit.

 

Dus lieve Tribe, wat is jouw stuk in het Spiritueel ego dat zich aandringt deze tijd om van dichtbij te bekijken? Observeer jezelf en jouw gedachten/reacties. Schrijf ze op en ga ermee aan de slag om deze los te laten. Jullie gaan jezelf dankbaar zijn daarna ;)

Liefs,

Méline Portia Lafont

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.