Meditaties

 

"Verbinding, evenwicht en vrijheid"

 

Wat maakt meditatie zo bijzonder?  Naast de rust en een ontspannend gevoel brengt meditatie jou naar een moment met jezelf waar je naar een diepere laag van jezelf gaat luisteren en aandacht gaat geven.  Het is werkelijk een moment waar je een verbinding gaat ervaren met jouw ziel en het leven. Meditaties zijn ook wetenschappelijk bewezen effectief voor o.a. de volgende zaken:

 

  • Helpt tegen stress ~ Studies tonen aan dat je door meditatie sneller fysiek en mentaal herstelt van stress en stressvolle situaties. Daarnaast is het ook zichtbaar dat er minder activiteit is in de amygdala (deel in de hersenen verantwoordelijk met name angst en stress reactie)  en de frontaalkwab. Beide gebieden helpen ons om minder sterk te reageren op stress en er sneller van te herstellen. 
  • Verbetert de concentratie ~ Tijdens meditaties oefenen we vaak op visualisatie of concentreren we op innerlijke zaken, wat maakt dat we trainen in concentratie.  De afdwalende gedachten worden minder en we kunnen beter problemen oplossen of ermee omgaan. Ons hoofd wordt leeg gemaakt tijdens meditatie wat dan op zich de focus verbetert en ons klaarheid schenkt.
  • Vermindert angst 
  • Vermindert pijn ~  Door middel van focus en concentratie op de ademhaling kan pijn een heel stuk verlaagd worden en kunnen we beter omgaan met die pijn.  Ademhalingsoefeningen zijn een goede tool hiervoor.
  • Verlaagt de bloeddruk 
  • Verbetert het slapen 
  • Vermindert emoties en emotionele pieken ~ Dagelijkse meditaties voor een 2 tal maanden toont aan dat we beter om kunnen met onze emoties en niet zozeer meer blijven hangen in 1 emotie. Er is meer een balans en samenhang tussen de hersengebieden die actief worden bij emoties. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1746809417300083
  • Verhoogt de weerstand ~ Niet alleen ben je mentaal en emotioneel weerbaarder door regelmatig te mediteren, ook fysiek wordt je weerstand groter wanneer je regelmatig meditatie beoefent. Dit onderzoek laat zien dat na een training in meditatie er meer immunoglobuline (antistoffen) in het lichaam aanwezig zijn.

Op energetisch en spiritueel vlak betekent meditatie een moment met jezelf spenderen, waar je in alle rust en stilte gaat luisteren naar jezelf en zorgt voor jezelf.  JIJ hebt jezelf veel te leren en te vertellen.  Er is geen betere leermeester dan jouw eigen ziel.

 

Probeer mijn gratis korte meditaties en laat mij u introduceren aan uw nieuwe reis ----> Klik op 1 van de video of audio meditaties in de zijbalk op deze pagina.

Veel plezier en geniet!

 

 

 

 

 

 

“If you are quiet enough, you will hear the flow of the universe. You will feel its rhythm. Go with this flow. Happiness lies ahead. Meditation is key.”

~ Buddha ~