Zelfzorg is essentieel

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 14:02

Www.houseofaquarius.be

Er komt zoveel kijken bij dit onderwerp en ieder heeft een andere visie op wat Zelfzorg is.
In mijn belevenis is Zelfzorg het zorg dragen voor al jouw facetten op alle mogelijke vlakken.

Dit wil zeggen: - mentaal
- emotioneel
- energetisch
- fysiek
Want dit zijn de lagen waaruit jij bestaat in deze dimensie althans ✨

✨ Mentaal

Wees bewust van jouw gedachten en sta ze toe er even te zijn in het Nu zodat ze jou kunnen tonen waar jij jouw focus kiest op te leggen en wat jij voedt. Maken deze jou blij/gelukkig of zijn deze een negatieve intonatie wat jou helemaal naar beneden haalt?

➕Bij positief gevoel: blijf deze verder voeden en laat ze iets teweegbrengen in jouw leven.
➖Bij negatief gevoel: herprogrammeer jouw gedachten en geef deze nu af aan het Universum. Bedank ze om jou bewust te maken van hetgeen dat zich in jou bevindt en wat jij  aanmaakt, maar je laat ze nu gaan.

✨Emotioneel

Dikwijls komen emoties niet plots op maar zijn deze een opeenstapeling van gevoelens dat je opgekropt hebt. Ze stapelen zich op als energiepakketjes, op een bepaald moment gaat die vulkaan uitbarsten en zijn de gevolgen niet te overzien 🌋

➕Doorvoel alles eerst even en neem afstand om dit goed te kunnen doen. Observeer.. Wanneer alles zich mooi heeft kunnen uitleven en je weer in evenwicht bent, kan je weer alles mooi plaatsen en ga je veel genuanceerder reageren.
➖Het is ok om te voelen wat je voelt, sta ze toe maar wordt deze niet. Geef deze een baan om te bewegen en jouw velden te verlaten. Laat nu los.

Een mens bestaat voor 85% uit water en water = emotie.

✨ Fysiek

We voelen ons fysiek niet goed wanneer we uit evenwicht zijn. Dit onevenwichtig gevoel komt verder wanneer 1 of meerdere van de andere lagen niet in evenwicht zijn: dus mentaal, emotioneel en energetisch. Alles hangt samen! Een tekort aan de broodnodige vitaminen en mineralen zijn ook oorzakelijk.

➕ Neem een magnesium bad, eet gezond en drink voldoende water, neem extra vitaminen en preparaten indien nodig, ondersteun jouw immuunsysteem, neem vit D op door in de gezonde buitenlucht en onder het zonnetje te bewegen, zoek de natuur op, doe yoga, neem een sauna en voldoende ontspanning, aard jezelf elke dag, gebruik bio producten als cosmetica en voeding,...Alles wat natuurlijk is (van de natuur rechtstreeks verwerkt zonder chemicaliën), is voldoende en ondersteunend. De natuur heeft alles voorzien voor ons en wij dragen van nature alles in ons.
➖Vermijd emofood, chemisch samengestelde producten, overmatig alcoholgebruik, drugs, jezelf opsluiten, geen beweging, stress, spanning en ongezonde dingen.

✨Energetisch

We zien het niet maar het bestaat. Alles is energie: de zuurstof, licht, lucht, kleur, wij bestaan uit energie en alles rondom ons is energie. Zelfs gedachten hebben over iemand, is energie die de desbetreffende persoon zal voelen en raken. We pikken alles energetisch op van onze omgeving en dat kan ons enorm beïnvloeden. We lopen dan rond met een rugzak vol, zonder het te weten.

➕Check elke dag even en tune in of jij een volle rugzak draagt dat niet van jou is. Dat kunnen emoties of energie zijn van anderen (indrukken, verdriet, angst, media invloed, programmatie, storingen). Meditatie is de sleutel en de beste manier om dit te doen.
➕Laat je energetisch ondersteunen met energetisch healing werk, klanktherapie, kleurtherapie en aromatherapie, sjamanisme. Alles wat jou kan helpen om jouw energetisch veld te zuiveren.
➕Omgeef je met positieve mensen die positieve vibes zijn. Eenzelfde golflengte hebben is een surplus voor jouw evolutie en zielenpad.
➖Vermijd negatieve en toxische omgevingen/mensen/kanalen/energie. Je zou deze energie zomaar even kunnen overnemen en gaan dragen, ook al wil je dit niet.

Zorg goed voor jezelf op alle vlakken 💜 Blijf kort bij jezelf en in jouw eigen energie.

Liefs,
Méline Portia Lafont

 

Copyright © door Méline Lafont. Alle rechten voorbehouden. Er wordt toestemming gegeven om dit materiaal vrijelijk te kopiëren en te verspreiden, op voorwaarde dat de inhoud in zijn geheel en ongewijzigd wordt gekopieerd, vrijelijk wordt verspreid en deze copyrightmelding en links zijn opgenomen. www.houseofaquarius.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.