Anders zijn

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 21:47

Anders zijn is niet gemakkelijk.

 

Het is een constante zoektocht naar evenwicht in een storm van druk en kritiek. Buigzaamheid is een must en zin voor avontuur dien je in het bloed te hebben wil je deze vacature kunnen invullen. Waarom? Waarom is anders zijn toch zo moeilijk? De wereld heeft nochtans nood aan unieke mensen die nieuwe ideeën met zich meedragen alsook een vuur bezitten om vernieuwing te ontsteken.

 

Het onbekende is wat mensen afschrikt, het niet kunnen controleren van wat gaat komen of wat al is. Laat dat net nu hetgeen zijn wat mensen zoals ik, die anders zijn, niet afschrikt. Veranderingen zijn noodzakelijk want ze brengen vernieuwing met zich mee en helpen afsluiten van wat niet meer werkt. Verandering doet leven! En dat is helaas voor nog velen een onbekend iets en dat schrikt af.

 

Een ander idee, een andere gedachtegang, een andere interesse en focus, het zitten op een andere golflengte. Wat is daar mis mee? Het komt verder uit inzicht, iets wat iedereen leert op zijn levenspad. Inzichten verschillen daarom ook omwille van ieders uniek levenspad. En dit wil ik nu graag bekrachtigen: jij bent uniek! Wees uniek en blijf vooral uniek. Schaam je niet voor wie jij bent, schaar jezelf niet achter een ander en leef niet in de schaduw van iemand dat anders durft te zijn.

 

Anders zijn is geen ziekte, het is geen fout, het is geen vloek maar net een bevrijding omdat je mag zijn wie jij bent. Gelukkig ben ik anders en ben jij anders, de wereld zou maar eentonig zijn. Waarom dan afgestraft worden met kritiek en uitsluiting? Waarom moet dit de kop ingedrukt worden? Je zou jezelf gaan afvragen: mogen we dan niet vrij zijn? Dit is de hamvraag op wereldvlak als je kijkt naar de huidige situatie waar we in beland zijn.

 

“Anders zijn”, is dingen zien die misschien niet door anderen worden gezien, het leven voelen op een heel andere manier; veel intenser en bewuster.

 

Laten we een nieuwe regel maken: dat we iedereen aanvaarden voor wie ze zijn en dat je anders durft te zijn. Dat je spreekt waar jij voor staat, dat je uit wat jij voelt, dat jij belichaamt wat jij innerlijk bent en dat je altijd opkomt voor jouw unieke Zijn. Durf te zeggen wat jij echt denkt, ook al ben je alleen met die gedachten. Wie weet inspireer je anderen wel, daar ben ik zeker van.

 

Liefs van ik, die anders is.

 

Copyright © by Méline Lafont. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material freely, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included.

www.houseofaquarius.be

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.